donderdag 24 september 2015

Mededeling: geen school:

Op 2/10 is het geen school, geniet van jullie vrije dag.

Mededeling: manege:

Hallo hallo,
Liano kwam met een heel leuk onderzoekje "hoe leer je een paard springen?". Een heel leuke onderzoeksvraag, we zijn bij deze op zoek naar een expert die ons hierover kan vertellen. en liefst ook kan tonen. Kennen jullie zo iemand? Weet iemand een manege waar we hiervoor terecht kunnen?
Alvast bedankt.

Een kijkje in de klas:


 Er werden heel wat paddenstoelen geknutseld, er staat reeds een mooi paddenstoelenbos in de klas. Wanneer we mandag op het Citadel zijn gaan we ook een wandeling maken op zoek naar paddenstoelen.
 Wegen maar, wat is het zwaarst?

 Mondriaan paddenstoelen maken.

 Paddenstoelen van plasticine.
 Knippen en plakken.
 Safira legde het onderzoek vast door de grote paddenstoel op te plakken en er woorden bij te stempelen.
 Knap gewerkt jongens.

 Onze eerste les schrijfdans. De kindjes van de tweede kleuterklas van Lieselot kwamen naar mij, de derde ging naar Lieselot. We lieten de draak veel vuur spuwen.



 Tuur maakte de T met blokken,
 Mira maakte de M op de ipad.
 We zongen voor Jordan Grace, waar ze heel verlegen van werd. Proficiat meid. Ze koos hoe ze haar kroon wilde en Safira maakte een kaart.
 Jordan Grace trakteerde ons op lekkere spinnentaart en een drankje, bedankt.
 Smullen maar.

 We kregen schrijfpotloden voor onze klas, bedankt.
 Joke kwam op bezoek met Paulette. We vonden haar heel schattig en ze is net hetzelfde als wij, maar dan heel klein. 10 weken geleden zat ze nog in Joke haar buik. Mathijs vertelde ons goed dat ze groeide uit een zaadje.
 Lotte wilde de navelstreng eens zien, maar die is al weg want nu kan Paulette zelf eten sinds de geboorte en heeft ze die niet meer nodig.

 Even vergelijken van de grootte van de voetjes. De kinderen stelden nog leuke vragen zoals "heeft ze al tanden?" "wat eet ze?", ...
 En dan knuffelen maar ...


Bedankt Joke en Paulette.
Morgen is het sportdag, makkelijke kledij en makkelijke schoenen aantrekken aub. Wie kan er tot aan karteria rijden om de kinderen om 15u op te pikken? Jullie krijgen hierover een mailtje van Ilse. Bedankt alvast om dit te regelen klasouders van mij.

Mededeling: geen troep op de stoep:

Geen troep op de stoep-dag 30 september oudste kleuters

Vorige week trokken de kinderen eropuit tijdens de strapdag. We maakten een leuke wandeling waarbij we heel goed leerden letten op het verkeer. Dat was best veel om aan te denken, maar tijdens onze wandeling merkten heel wat kinderen jammer genoeg veel afval op in het straatbeeld.  
Ze zeiden spontaan dat dat niet mag en aangezien we op school afval sorteren wisten de kinderen heel goed te vertellen waar het thuis hoorde. Daarom besloten we om op woensdag 30/9 er met onze klasjes op uit te trekken om het afval uit onze buurt gaan op te ruimen en te sorteren.

8.40 uur: start in de zaal

9.00 uur: vertrek groep 1

9.40uur: vertrek groep 2

10.25 uur: speeltijd

11.40 uur: bekijken (hopelijk niet te grote) ...afval’berg’
 
WIE WIL MET ONS MEE?

Mededeling: atelier:

Hallo Iedereen,

Dit jaar zal er 1x per maand ATELIER doorgaan.
Het volgende atelier is gepland voor vrijdag 30 oktober.

Wie helpt er mee?
Van 13u00 tot 14u30.

Wie wil er zelf een atelier geven?
Graag de naam van je atelier, aantal kindjes, voor welke leeftijd het is en een korte omschrijving doorgeven vóór 7 oktober.

Groetjes,


NOOT: van 14u30 tot 15u00 is het HERFSTFEEST. Meer informatie volgt...