woensdag 24 februari 2016

Mededeling: uitstap:

Technopolis:
Op donderdag 17/3 zouden we graag een daguitstap doen naar Technopolis. We vertrekken om 9 uur en zijn om 15.30 uur terug. We zijn dus op zoek naar ouders die met ons naar kunnen rijden en die een groepje willen begeleiden. We gaan er in groepjes aan de slag en kijken er alvast naar uit. Wie dit graag wil doen mag het me laten weten.
Alvast bedankt,
de kleuters en An

Mededeling:


Een kijkje in de klas:


 Het was weer fijn in het zwembad, dankjewel aan de helpende handen. Mag ik nog even vragen om makkelijke kledij aan te trekken op onze zwemdag, bedankt.

 Volle concentratie bij Mathijs. Hij maakt op de lichtbak een kadertje.

 Ook bij Jordan Grace en Jozefien opperste concentratie, ze werken aan hun fijne motoriek.

 Om aan de ruimtelijke oriëntatie te werken plakte ik een lijn op de tafel. Safira is de leeuw en legt een blokje, Mira is de kameel en neemt een blokje van dezelfde kleur en legt het op dezelfde plaats.
 Samen fijn puzzelen.
 Techniek van de week: zijdepapier knippen en leggen op een blad, nat maken en laten drogen. Nadien een mannetje tekenen, uitknippen en erop plakken.

 Een braakballenonderzoek: wat zit er in een braakbal van een uil?

 Jasper legde zijn spel van de bever uit, Inty, Sikolé en Siebrecht gingen ermee aan de slag.
 We zochten op hoe een breekarmbandje werkt. Er komt bij het breken een vloeistof vrij en wanneer deze in contact komt met het fluokleurtje geeft het licht.
 Margot kwam voor Mira haar verjaardag fruitsla maken, bedankt en proficiat voor Mira.
 Al enkele knappe resultaten, te bewonderen in onze klas.

 Liano gaat op zoek naar info over de inktvis.
 Maureen is bevallen van Marie Julie, de baby is 49 cm, maar hoe groot is dat nu eigenlijk? Wie van ons was de grootste en kleinste baby? Je kan de lengte invullen op het bord in de gang. Proficiat Maureen.
 De kinderen hebben heel wat moeilijke vragen, ik kocht een boek met heel wat antwoorden op deze vragen. We begonnen alvast met het ontstaan van het heelal en de mens.
 Smullen van de fruitsla, njammie.
 Fijn spelen op de laptop van Andes.
 Uit de techniekdoos: fijn bouwen aan een knikkerbaan met geluid.
Mathijs kan al goed lezen en las een stukje voor in de klas, super man.