dinsdag 10 januari 2017

Een kijkje in de klas:

 Pilar ging aan de slag om staafjes te meten en te sorteren, kort bij kort, lang bij lang. Goed gedaan meid.
 Onze nieuwe letter is de B, Hasse oefende ze alvast in in de verf.
 Jackie opende haar eigen nagelstudio en wat zag iedereen er schitterend uit.
 Ellis bracht haar nieuwe plasticine mee naar de klas. Mirthe demonstreerde alvast hoe je er snottebellen mee kan maken, gekke meid.
 Heel wat vriendjes vertelden over de sneeuw en dat ze een sneeuwman maakten. We gingen alvast aan de slag met verf, papier, schaar en lijm. De kinderen kozen ervoor om met verschillende technieken sneeuwmannen te maken. We gaan dus nog even werk hebben.
 Mazen is een nieuw vriendje in onze derde kleuterklas. Hij deed het al super goed in de klas. Wat fijn om nog een jongen in de derde kleuterklas te hebben. Hij hielp ons alvast met het maken van pizza.
 Er werden ook heel wat worstenbroodjes en

 eiersla gemaakt voor de neiuwjaarsreceptie.
 Al dit lekkers was al snel verdwenen. Bedankt voor jullie komst op de receptie.
 Jozefien en Ellis speelden het verhaal "het onstoken oog". Het geitje van Jozefien heeft namelijk een ontstoken oog. De kinderen willen weleens zien wat de dierenarts allemaal doet. Joke, komt de dierenarts binnenkort nog eens langs?
 De sneeuwmannen werden verder afgewerkt.
 We gingen naar de film. De kinderen vonden de film super. Het waren allemaal korte fragmenten. Maar waarom vonden ze het nu zo leuk? Omdat het grappig was, omdat er deugnietenstreken waren en omdat er gekke geluidjes waren i.p.v. te praten. We gaan zelf ook proberen om zo'n leuke fragmentjes te spelen. Ik ben alvast benieuwd.
Ik vroeg het al eerder, maar bij deze nog een keertje. Wij zijn super benieuwd wat het werk van de mama's en papa's nu eigenlijk is. Wie kan erover komen vertellen of bij wie kunnen we op bezoek komen op het werk?