vrijdag 22 januari 2016

Een kijkje in de klas:


 We waren al een tijdje aan een geheim onderzoek bezig. Kunnen we zelf een nieuwjaarsfeestje organiseren voor onze ouders? Er werd heel wat nagedacht, gediscuteerd, besproken, ... Wat willen we doen op een feestje: dansen en eten. Wat maken we om te eten? Iets met en ook iets zonder vlees. Zelf een boodschappenlijstje samen stellen. Dansjes oefenen. Uitnodigingen maken, wat moet er allemaal op staan? Wie maakt een uitnodiging? Wie maakt de illustratie? Wie de tekst? Wie helpt koken?, ... En dat alles ook nog eens geheim houden.
 Op donderdag bakten we dan de worstenbroodjes en pizza.







 Er werd een hele weke gebouwd, bijgebouwd, verbouwd, ...
 Donderdag voormiddag waren er 4 extra vriendjes in ons klasje: Rosanne, Jasper, Pilar en Wies terwijl Ilse naar de opfris cursus EHBO was. Wat leuk zeg met die kleine schatties erbij. Wies ging met Andes spelen met de playmobil.
 Jasper en Rosanne speelden met de door Helder ontworpen boot.
 Stempelen van 1-10. Even checken of alles juist is, knap hoor Mathijs.
 Jasper bracht het spel "vang de muis" mee. De kinderen hadden er veel plezier mee.
 Rosanne bracht speelgoed mee van paw patrol waar fijn mee gespeeld werd.
 Jozefien zorgde voor de "cocktail".
 Dan was het grote moment aangebroken. Tuur heette iedereen welkom en we wensten iedereen een gelukkig nieuwjaar. Het feest kon beginnen. Er werd vrolijk gedanst ...















 Terug in de klas kon iedereen genieten van een hapje en een drankje en maakten we een puzzel om terug tot rust te komen. Bedankt voor jullie komst, fijn dat jullie er waren.









 Maxime telde hoeveel kogels er in het nerf geweer van Helder kunnen. Het zijn er 24.
 Buiten was er de hele week een ijswinkeltje.
 Het meisje op de puzzel kreeg andere schoenen, andere kapsels, andere tasjes, ...
 We deden deze week een onderzoek "waarom dragen sommige mensen een bril?". Juliette wist meteen te vertellen dat haar oogje wegdraaide, ik omdat ik niet goed ver kan zien, Nand om op een scherm of bord te kijken, ... We zagen ook verschillende soorten brillen, die van Juliette is van titanium en is heel beweegbaar, die van Eddy sluit vooraan met magneten, ...
 Mathijs bouwde de kerststal na.
Tijdens het atelier konden de kinderen bij mij gezelschapsspelletjes komen spelen.
Prettig weekend en tot maandag.